CIRCULAIRE BROUWERIJ

Brouwerij Stijl zet stappen om zoveel mogelijk circulair te zijn. Het hergebruiken van reststromen van andere lokale ondernemers speelt hierin een grote rol. We proberen zo efficiënt mogelijk om te gaan met onze grondstoffen en materialen. Hierdoor verkleinen we onze impact op de planeet en door de samenwerking met andere lokale ondernemers kunnen we elkaar versterken op een duurzame manier. 

Wij zijn niet 100% groen/circulair en biologisch, maar door iedere keer een haalbare stap te zetten komen we steeds dichterbij. Dit past bij ons en onze filosofie. Niet direct de grootste of de beste, maar kleine, realistische en duurzame stappen in de juiste richting.

Hoe is Brouwerij Stijl circulair? 

  • Bier van restbrood lokale bakkerijen (Ally Pale Ale, Flevo Pils, Zuiderzee Saison verkrijgbaar in de Webshop)
  • Brood van restgranen uit ons Stijl Bierlab (Verkrijgbaar bij Bakker Borsch)
  • Flevomout, biologisch geteeld door onze Flevolandse boeren als basis voor een aantal bieren
  • Brouwen van bier met andere lokale reststromen, zoals bieten en wortelen van lokale boeren (Zuiderzee Saison)
  • Bierzeep van ons restbier (Helaas uitverkocht)
  • Lampen van onze wegwerpfusten
  • Bar van pallets
  • Hergebruik koelwater als schoonmaakwater
  • Brouwen met lokale toevoegingen, zoals wildpluk kruiden en fruit (Nieuw Land Weizen)
  • Voortrekker in collectief voor ontstaan Flevo Mout
  • Creatie Stijl Hoptuin